DOKUMENTÄREN OM BITCOIN

Nu har jag tittat på något väldigt intressant! Det var dokumentären om Bitcoin som heter Bitcoin Heist och finns på Netflix. Måste säga att det var mycket nytt för mig och mycket intressant.

Självklart ville jag veta mer om detta och kanske investera en liten slant i Bitcoin. Men först behövde jag mer information! Så jag hittade en väldigt intressant sida som heter kryptoportföljen.se där man kan lära sig en massa spännande saker om kryptovalutor.

I dokumentären pratar de om att Bitcoin har gått upp mycket och att många har blivit rika på att handla med den digitala valutan. Det låter spännande men det finns ju självklart ingen garanti att det kommer att gå så bra nu. Precis som på vanliga börsen kan det gå både upp och ner och den som kan förutspå hur det kommer att gå är nog redan snuskigt rik börshaj.

Något annat jag lärde mig av dokumentären är att kryptovalutor är helt och hållet digitala. Det är spännande att lära sig om hur det fungerar eftersom det inte finns några kontanter av Bitcoin, utan bara digitala mynt.

Intressant också att vissa i verkligheten har börjat ta betalt i Bitcoin. Då betalar man via olika appar och pengarna för över helt och hållet digitalt. Det är typ som Swish fast för Bitcoin, kan man säga. Men jag vet inte om det går lika fort.

En annan intressant sak är att ingen riktigt vet vem som uppfann Bitcoin. Det sägs att det är en japansk snubbe men ingen har lyckats hitta honom i verkligheten så det kan mycket väl vara vem som helst som har uppfunnit det och sedan gömt sig bakom en pseudonym.

I vilket fall så är det en väldigt snillrik uppfinning och inget jag skulle kunnat drömma om att komma på själv!

Nu kommer jag nog investera en liten slant i Bitcoin och se hur det går. Om jag får kläm på det kanske det blir större investeringar på sikt! Vi får väl se om det blir som vissa i dokumentären trodde, att inom några år kan man handla med Bitcoin i matbutiker eller när man ska gå på bio eller konditori eller vad som helst.

Annars på Netflix finns det andra bra serier just nu. Squid Game var väldigt spännande och så har det kommit en uppföljare till Tiger King. Mycket intressant att se vad som hänt med alla karaktärer sen sist även om min favorit Joe Exotic inte var med så mycket då han fortsatt sitter i fängelse. Men det är upplagt för säsong 3…

Två andra rekommendationer: Snabba Cash och Narcos Mexico, säsong 3, som nyss har kommit på Netflix.

Just nu har jag inga andra dokumentärer att rekommendera. Men se Bitcoin Heist om du inte redan gjort det! Och hör gärna av dig om du har tips på annat jag måste se. Tänkte börja kolla på Folk med Ångest som också finns på Netflix eftersom en kompis har rekommenderat det. Kul att de satsar på svenska serier också! Over and out.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *